FUNKCIONALNA EMS VADBA

V primeru, ko za trening nimate dovolj časa ali pa se za vadbo težko motivirate, vam v našem studiu ponujamo funkcionalno vadbo z uporabo najnovejše EMS Visionbody tehnologije, proizvedene v Nemčiji, kjer boste pod skrbnim nadzorom osebnega trenerja (kineziolog ali fizioterapevt) v zgolj 20 minutah dosegli enak rezultat, kot bi ga pri 90 minutah klasične vadbe.

EMS vadba (EMS = Electric Muscle Stimulation) je vadba z blagimi električnimi impulzi, ki  povzročeno intenzivnejše delovanje mišic,. Tovrstna vadba ima več prednosti, saj vam med izvajanjem katerekoli vaje, dejansko »deluje« celotno telo. Ker je intenziteta stimulacije prilagodljiva, je občutek pri vadbi vedno prijeten.  Raznovrstnost programov omogoča doseganje različnih ciljev, ki se prilagojeni posamezniku. Za vse to pa je nujno vložiti vsaj 2 x 20 minut časa tedensko

EMS je postala priljubljena predvsem zato, ker vpliva na več stvari hkrati – sočasno pripomore k zmanjšanju telesne teže* ( * čudežev pri nas ne obljubljamo – če želite zdravo shujšati, ni dovolj samo gibanje, temveč je potrebno spremeniti tudi prehranske navade) in količine maščob na kritičnih delih telesa, k razbremenitvi bolečin v sklepih, hitrejšemu okrevanju po poškodbah ter seveda večji fizični moči in vzdržljivosti. V enaki enoti časa je precej bolj učinkovita od klasične vadbe.

EMS ni nekaj novega, sprva se je uporabljala v medicinske namene, zdaj pa je na voljo v vadbenih centrih in pri fizioterapijah za doseganje boljših in hitrejših rezultatov. Prvi zametki EMS so se pojavili že v prvi polovici 19. stoletja, pomembno prelomnico v zgodovini EMS naprav pa so bile olimpijske igre v Montrealu leta 1976. Ruski znanstvenik Jakov Kots je postal eden prvih zagovornikov uporabe EMS v športu, še zlasti za izboljšanje telesne pripravljenosti športnikov Sovjetske zveze na olimpijskih igrah. Kots je pri svoji EMS napravi uporabil frekvenco 2.500 megahercev, ki je postala znana kot ruski ali Kotsov tok.

Študije dr. Kotsa in njegova uporaba EMS so pokazale, da ta posebni električni tok povečuje odzivnost hitrih mišic za večjo hitrost in pomaga športnikom pri gradnji mišic.

Pri običajni vadbi, torej vadbi brez EMS možgani pošiljajo električne impulze v mišice in te se odzovejo glede na velikost in frekvenco impulzov. A vendar intenzivnost mišičnega dela lahko hitro upade.

Pri vadbi z uporabo EMS pa se zagotavlja stalna intenzivnost kar ima za posledico učinkovitejši trening. EMS obleka, ki jo nosi vadeči ima namreč vgrajene posebne elektrode, ki oddajajo električne impulze ves čas treninga.

Kljub znanim pozitivnim učinkom pa je ostala uporaba na področju telesne vadbe precej omejena, saj je bila raba pogojena z okornimi napravami ter žicami, ki jih je vadeči imel pritrjene na sebi. Visionbody tehnologija je šla še korak dlje ter vadečim ponudila EMS Visionbody vadbo nove generacije, saj so okorne obleke zamenjale lahkotne EMS Powersuit obleke – moderna, lahka in oprijeta funkcionalna obleka. V primerjavi s starimi zasnovami tako pri nas ne uporabljamo več motečih žic. Le-te so sedaj nadomeščene z Bluetooth tehnologijo, ki med vadbo omogoča popolno svobodo gibanja. Prav tako obleke pred vadbo ni več potrebno močiti, saj prevodnost zagotovite že sami z ogrevanjem pred vadbo.

EMS VADBE (INDIVIDUALNA, V PARU, V MINI SKUPINI)

EMS hujšanje/kurjenje maščob

Program je namenjen problematičnim delom telesa, idealen je za ljudi s prekomerno telesno težo, ljudi, na katerih je hujšanje pustilo posledice v obliki odvečne kože ali pa ste na telesu opazili učinke staranja.


Učinki EMS vadbe za kurjenje maščob:

 • Poraba do 700 kalorij v 20 minutni vadbi, ki poteka 2 x tedensko.
 • Poraba do 1500 kalorij v enem vadbenem ciklu (vadbeni cikel pomeni 20 minutna vadba + čas do naslednje vadbe / 2-3 dni.
 • Mišice pospešeno delujejo tudi v času, ko ne vadite.
 • Povečana poraba kisika v celicah in hitrejše kurjenje maščob zaradi povečanje mišične mase ter intenzivnosti vadbe.
 • Pospešena presnova.
 • Povečana mišična masa v krajšem časovnem obdobju.
 • Vidnost pozitivnih rezultatov ter napredka ob konstantnem intenzivnem delu že v obdobju 2 mesecev.

EMS anti-celulit

Program je namenjen vsem, ki se borite s celulitom, najsi bo to na pasu, trebuhu, bokih ali stegnih. Z EMS vadbo nizkofrekvenčni impulzi stimulirajo površinski sloj, zato boste z vadbo dosegli bolj gladko, prožno in svilnato kožo ter seveda večjo samozavest.


Učinki EMS vadbe anti – celulit:

 • Poraba do 700 kalorij v 20 minutni vadbi, ki poteka 2 x tedensko.
 • Poraba do 1500 kalorij v enem vadbenem ciklu (vadbeni cikel pomeni 20 minutna vadba + čas do naslednje vadbe / 2-3 dni.
 • Mišice pospešeno delujejo tudi v času, ko ne vadite.
 • Redna vadba poveča pretok tekočin v venah, arterijah in limfnem sistemu.
 • Pospešena presnova.
 • Izboljšana oskrba krvnih žil kar preprečuje nastanek krčnih žil.
 • Oblikuje mišice nog ter revitalizira vezivna tkiva.
 • Vidnost pozitivnih rezultatov ter napredka ob konstantnem intenzivnem delu že v obdobju 2 mesecev.

Proti bolečinam v hrbtu

Program pomaga pri okrevanju po športnih poškodbah, pri bolečinah v hrbtu ter pri krepitvi hrbtnih in trebušnih mišic. Pri EMS vadbi lahko ciljamo na točno določene mišične skupine in poskrbimo za hitrejše okrevanje.


Učinki EMS vadbe proti bolečinam v hrbtu:

 • Rehabilitacija po športnih poškodbah in pri bolečinah v hrbtu.
 • EMS vadba je koristna za posameznike, ki trpijo zaradi manjše gibljivosti sklepov.
 • Električni impulzi se uporabljajo za popuščanje napetih mišic in kit in pomagajo, da postane sklep bolj prilagodljiv.
 • Izboljšanje pretoka krvi v prizadetem sklepu, kar lajša vnetje in spodbuja celjenje tkiv.
 • Preprečuje atrofijo in razjede mišic.
 • Pomaga rekonvalescentom, da v kratkem času dosežejo mišično moč, ki jo potrebujejo za aktivni življenjski slog.

VODENE VADBE V MINI SKUPINI

V Bionic vadbenem centru izvajamo tudi vodene vadbe, ki pa so od večine vodenih vadb razlikujejo v tem, da potekajo v mini skupini z največ 3 vadečimi.

Osrednja točka vadb je INDIVIDUALIZACIJA. Le-tako se lahko trener prilagodi željam in potrebam vsakega vadečega, spremlja vaš napredek, vas usmerja in motivira. Zelo pomembna prednost vadbe v manjših skupinah pa je to, da dajemo velik poudarek pravilni tehniki izvajanja vaj, s čimer boste hitreje dosegli rezultate, možnost poškodb pa bo ob tem manjša.

 

PROGRAM VKLJUČUJE:

 • Individualni 30 minutni uvajalni trening z osebnim trenerjem: pregled vašega zdravstvenega stanja, gibalnih sposobnosti in postavitev vadbenega načrta
 • Vadbo pod nadzorom osebnega trenerja (60 minutni trening v mini skupini z osebnim trenerjem)
 • Vadbo v skupini 3 vadečih
 • Vadbo po vnaprej določenih terminih (2 x tedensko)

BIONIC BEAUTY


Funkcionalna vadba BIONIC BEAUTY je namenjena prav vsem, tako tistim, ki bi se radi vrnili nazaj v formo kot tudi tistim, ki se vadbe niste nikoli udeležili pa bi se želeli naučiti osnov gibanja. Intenzivnost in izbor vaj prilagodimo zmožnostim vsakega posameznika.  Pri vadbi dajemo posebni poudarek krepilnim vajam za izboljšanje splošne moči pri katerih boste uporabljali različne rekvizite (TRX trakovi, elastike, uteži…)


Z redno vadbo se bo okrepila vaša mišična moč, ob pravilni in redni prehrani boste izgubljali tudi kilograme, hkrati pa boste z vadbo dosegli večjo vsesplošno fizično pripravljenost.BIONIC SENIOR (60+)


Program vadbe BIONIC SENIOR je prilagojen starejši populaciji in skrbi predvsem za funkcionalnost telesa v zrelih letih – povrnitev moči, koordinacijo, ravnotežje in gibljivost. Vadbe potekajo pod strokovnim vodstvom kineziologov in fizioterapevtov, katerih glavna skrb je prilagajanje vadbene vsebine vsakemu udeležencu posebej, glede na njegove individualne značilnosti in stopnjo telesne pripravljenosti.


Program je namenjen vsem, ki si želite aktivno popestriti vaš vsakdan, povečati vaše razpoloženje, imeti več energije in uživati v prijetni družbi.


KLASIČNI INDIVIDUALNI FUNKCIONALNI TRENING

Ali si želite treninga celotnega telesa, ki poleg učinkovitega povečanja mišične mase hkrati izboljša tudi vašo koordinacijo, vzdržljivost in gibljivost? Z vašim izkušenim osebnim trenerjem, ki vas bo spremljal skozi celotno enourno vadbo, bosta zahvaljujoč ciljnim in raznovrstnim vajam pri funkcionalnem treningu istočasno okrepila več vaših mišičnih skupin ter hkrati tudi sklepov. Pri vadbi s pripomočki (slamball, kettleball, uteži, TRX) se prvenstveno aktivirajo mišice stabilizatorjev trupa in pri treningu se porabi 30 % več energije kot pri klasični vadbi na napravah.

Prijavi se na preizkusno vadbo

Prijava