JAZ - hočem, zmorem in bom

Si si že kdaj rekla, da boš naredila nekaj zase in to potem zares tudi storila? Si si utrgala nekaj dragocenega časa in si privoščila nepozaben shopping, zakupila paket anticelulitnih terapij, kupila pregrešno drag serum za obraz?

Vsa ta “skrb zase” nas osrečuje le nekaj ur in premalokrat se zavedamo, da so to le češnjice na vrhu torte, ki pa je dejansko ni. Ja, manjka torta.

Za izdelavo nam vedno manjkajo sestavine – nimamo časa, nismo dovolj motivirani, nimamo prave genske zasnove – ali pa je recept enostavno pretežak, da bi se jo lotili. Zaradi vsega navedenega , češnjice nalagamo na neko navidezno torto.

Kaj sedaj?

Če si resnično želiš sprememb, jih moraš poiskati najprej pri sebi, predvsem pa se odločiti, da izgovori ne bodo več del tvojega vsakdana. Ti so za uresničitev kakršnekoli spremembe glavna demotivacija.

Hočem, zmorem in bom!

Prvi korak je vedno najtežji, vendar, ko si boš postavila jasen cilj, kaj želiš doseči in kaj ti bo ta sprememba prinesla, boš dobila dodaten zagon za njegovo uresničitev. Že sama misel na spremembo, na boljšo verzijo sebe, ti bo prinesla dodatno motivacijo, da prvi korak tudi narediš.

Dodatna motivacija

Za lažje premagovanje poti si izberi mentorja, ki te bo “vzel v roke”, ti pomagal, svetoval, pohvalil, predvsem pa te usmerjal, da tokrat res ne zaideš s poti. Skupaj bosta določila smer poti, skupaj bosta, glede na tvojo fizično pripravljenost, določila težavnostno stopnjo premagovanja poti do zastavljenega cilja.

In še dodatna motivacija 😍 

Izberi vadbo, kjer boš v najkrajšem času iztržila največ. 20 minutni EMS trening ti bo dal vse kar si želiš – kratek čas vadbe in dolgoročne rezultate.

Posebnost EMS vadbe je, da se v 20 minutah, kolikor časa traja vadba, zgodi kar 36.000 mišičnih kontrakcij, vadba pa je dokazano 18-krat bolj učinkovita od konvencionalne vadbe.

Vztrajaj!

Ne bo enostavno, potrebno bo pokazati močno voljo, predvsem v tem, da si boš vzela čas zase, za tvoje telo in preslišala vse izgovore kot so: “Ne morem, nimam časa, ne zmorem, danes dežuje in se mi res ne da…”. 2 x 20 minut tedensko boš posvetila sebi in svojemu cilju. 20 minut, manj kot porabljen čas, ko išče parking v shopping centru:)