Musaka z bučo, rikoto in mesom
Sestavine za pripravo obroka (4 osebe):
- 1 buča maslenka
- 800 g omake iz mletega mesa
- 2 jajci
- 500 g rikote
- 150 g mozzarele (opcijsko)
- 30 g naribanega parmezana (opcijsko)
- olivno olje
- bazilika, peteršilj
- sol in mleti poper
Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj celzija.
Bučo olupite, razpolovite, odstranite semena in jo narežite na pol centimetra debele kose. Pokapajte jo z olivnim oljem, posolite in premešajte.
Pekač obložite s papirjem za peko ter nanj položite buče (drugo poleg druge). V ogreti pečici jih pecite 10 minut.
Sesekljajte peteršilj in baziliko ter ju zmešajte z rikoto. Solite in poprajte.
Ognjevarno posodo premažite z maslom in pričnite s “sestavljanjem musake”. Dno posode premažite z malo mesne omake, nanjo položite rezine buče, ponovno namažite z mesno omako ter rikoto. Sledijo bučne rezine, mesna omaka ter rikota. Zaključite z zadnjo plastjo bučnih rezin, na katere lahko po želji dodate mozzarelo in nariban parmezan.
Musako pokrijte s folijo in pecite 45 minut, nato folijo odstranite in pecite še 15 minut, da se po vrhu lepo zapeče. Preden jo postrežete naj počiva 15 minut.
Dober tek!