Musaka z bučo, rikoto in mesom

Sestavine za pripravo obroka (4 osebe):

  • 1 buča maslenka
  • 800 g omake iz mletega mesa
  • 2 jajci
  • 500 g rikote
  • 150 g mozzarele (opcijsko)
  • 30 g naribanega parmezana (opcijsko)
  • olivno olje
  • bazilika, peteršilj
  • sol in mleti poper

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj celzija.

Bučo olupite, razpolovite, odstranite semena in jo narežite na pol centimetra debele kose. Pokapajte jo z olivnim oljem, posolite in premešajte.

Pekač obložite s papirjem za peko ter nanj položite buče (drugo poleg druge). V ogreti pečici jih pecite 10 minut.

Sesekljajte peteršilj in baziliko ter ju zmešajte z rikoto. Solite in poprajte.

Ognjevarno posodo premažite z maslom in pričnite s “sestavljanjem musake”. Dno posode premažite z malo mesne omake, nanjo položite rezine buče, ponovno namažite z mesno omako ter rikoto. Sledijo bučne rezine, mesna omaka ter rikota. Zaključite z zadnjo plastjo bučnih rezin, na katere lahko po želji dodate mozzarelo in nariban parmezan.

Musako pokrijte s folijo in pecite 45 minut, nato folijo odstranite in pecite še 15 minut, da se po vrhu lepo zapeče. Preden jo postrežete naj počiva 15 minut.

Dober tek!