Ključna zaobljuba

Večina nas želi imeti telo, na katerega bomo ponosni, telo, ki bo izžarevalo energijo in telo, ki bo zdravo. Tako zunaj kot znotraj. Pa vendar se mnogokrat vse konča le pri željah ali pa pri nekaj poskusih tako vadbe kot tudi spremenjenega načina prehranjevanja.

Smo se kdaj vprašali, kaj so tisti najpogostejši vzroki, da prenehamo hoditi na vadbo? Verjetno da. Pomanjkanje časa, nezadostna motivacija, slabo vreme, prazniki, počitnice… To je le nekaj najpogostejših razlogov, zaradi katerih se »odpovemo« vadbi. In potem ne gremo enkrat, dvakrat, petkrat in…krog je sklenjen. Zopet pristanemo na začetku, zopet si gremo na živce, zopet si rečemo: » Jaz to ne morem«. Vemo, da je to kar smo naredili narobe pa to še vseeno počnemo, znova in znova…. Zakaj?

Zato ker nismo V.Z.T.R.A.J.N.I.

Se nam kdaj zgodi, da doma za družino ne skuhamo kosila ali pa operemo in zlikamo perila ker pač nimamo časa oz. ker nismo zadosti motivirani? Verjetno ne. In prav je tako. In prav bi bilo tudi, da bi enako ravnali, ko gre za nas, ko gre za naše telo. Telo, ki je eno samo in telo, ki ga ne moremo zamenjati, ko zaradi »slabe nege« ne funkcionira več tako kot bi želeli.

Če se imamo radi, tako kot imamo radi svoje bližnje, je eno in edino kar moramo storiti to, da vztrajamo, brez »če in ampak«… Pomanjkanje časa je torej samo izgovor, slabo vreme je izgovor, počitnice so samo izgovor… če si resnično želimo sprememb, če si resnično želimo zaživeti zdravo življenje v zdravem telesu in z nasmehom na obrazu, bomo morali spremeniti mišljenje in dosedanje ravnanje, predvsem pa vztrajati pri zastavljenih ciljih… če si jih resnično zadosti goreče želimo…