Največja tegoba ženskega spola je ... CELULIT ...

Že nekaj jamičaste kože na stegnih nas spravlja v obup in postanemo prave pokuševalke raznoraznih krem, ki jih je na tržišču vedno več. In…. rezultata ni… zakaj?

Kaj povzroča celulit:
Slabost vezivnega tkiva povzroča celulit. Maščobne celice se kopičijo med kožo in mišičnimi tkivi in povzročijo, da se na koži pojavijo spremembe oz. nam dobro znan, celulit.

Kako ga zmanjšamo:
V programu EMS anti – celulit, ta tkiva stimuliramo z manj intenzivnimi EMS impulzi, ki povečujejo krvni obtok in spodbujajo odstranitev izločkov s problematičnih področij. EMS vadba traja 20 minut, z njo pa dosežemo enak učinek kot pri 90 minutni klasični vadbi. Po končanem treningu pa se seveda namažemo tudi s kremo😊. Pomembna je torej kombinacija večih dejavnikov …

Te zanima zmagovalna kombinacija za izgubo celulita?

1. Popij dovolj vode

Čisto preprosto pa vendar pozabiš piti? Namig: priskrbi si bidon za vodo in ga imej na mizi v službi, doma, v avtu… Bidon naj bo torej nenehno s teboj. Poln seveda😊. Nekaj dni boš morala to imeti v mislih, potem pa ti bo prišlo v navado.

Vsak dan, na 10 kg telesne teže, spij minimalno 3 dl vode ali pa nesladkanega čaja, za večjo učinkovitost pa si lahko pripraviš tudi napitek »ubijalec celulita«, ki ga pij 2 – 3 krat na dan.

2. Prepovedana in priporočljiva živila

Odpovej se belemu sladkorju in ne pretiravaj z vnosom soli.

V prehrano vključi začimbe in živila, ki pozitivno vplivajo na zmanjšanje celulita – zeleni čaj, polnozrnata živila, brokoli, jagodičevje, beluši, losos, kajenski poper, kurkuma, česen, melona, rdeča grenivka, paradižnik, marelice, banane, špinača, jabolka, kumare, zelena, jabolčni kis, limona, rdeča pesa, ohrovt, jajca…

3. Telovadi po programu EMS anti – celulit

Dvakrat tedensko telovadi 20 minut po programu EMS anti – celulit. Z 20 minutno EMS vadbo, boš dosegla učinek 90 minutne klasične vadbe. Med eno in drugo vadbo boš izgubila tudi od 1200 do 1500 kalorij, saj mišice zaradi EMS pospešeno delujejo tudi, ko telo počiva.

PRIJAVITE SE NA PREIZKUSNO VADBO

4. Poskrbi za ustrezno nego telesa

Večkrat koži na problematičnih delih telesa privošči izjemen domač piling »kavni detox«, s katerim odstraniš odmrle celice, hkrati pa poskrbiš za prekrvavitev kože kar izboljša izgled kože in pomaga pri odpravljanju celulita.

Pripravi si osvežilen napitek "ubijalec celulita"

Lepota prihaja od znotraj in ob rednem uživanju tega napitka bo tvoje telo zasijalo od zunaj in znotraj. Koža, oči, nohti in lasje ti bodo hvaležni za ta čudovit energijski napitek.

Sestavine:

  • 5 x grenivka
  • 1 x limona
  • 2 x limeta
  • 1/4 srednje velikega ananasa
  • 2 čajni žlički ingverja

Napitek pripraviš v sokovniku. Nasvet: bela kožica na grenivki, limoni in limeti vsebuje veliko hranilnih snovi, zato je ne odstranjuj. Sok prelij v steklenico in ga uživaj 2 – 3 krat na dan. 

Privošči koži "kavni detox" piling 

Kofein je največji sovražnik celulita, zato boš z redno uporabo tega pripravka učvrstila kožo ter zmanjšala videz celulita. Kofein namreč stimulira prekrvavitev kože in s tem aktivno zavira nastanek celulita. Sol poskrbi za dodaten “občutek” pilinga, kokosovo olje pa bo poskrbelo za zadostno navlaženost in mehkobo kože. Za “piko na i” lahko pripravku dodaš tudi 1-2 kapljici naravnega eteričnega olja.

Kaj potrebuješ?

  • 200 g kavne usedline
  • 6 žlic kokosovega olja
  • 3 žlice grobo mlete morske soli
  • 1 – 2 kapljici naravnega eteričnega olje
  • stekleno posodico

Zmešaj kavno usedlino in sol. Kokosovo olje zmehčaj v mikrovalovni pečici ter ga dodaj mešanici kave in soli. Dodaj še eterično olje in vse skupaj dobro premešaj. Pripravek shrani v stekleni posodici.

Piling pod tušem nanesi na mesta, kjer se nahaja celulit ter ga s krožnimi gibi vmasiraj v kožo. Postopek izvajaj približno 1 minuto. Pripravek nato speri z mlačno vodo, postopek pa za boljši učinek ponavljaj najmanj 3 x tedensko.