... in zakaj mi nikoli ne uspe? 

Predno prebereš članek, pomisli ali ti je že kdaj zmanjkalo motivacije, so bile bolj pomembne druge prioritete ali pa se ti enostavno ni ljubilo na vadbo? Je tvoj odgovor pritrdilen? Poskusi uporabiti čim več nasvetov, ki ti bodo pomagali ohranjati zadosten nivo motivacije in posledično, končnooooo doseči cilje, o katerih sedaj samo sanjaš.

1. Postavi si cilje

Začni s preprostimi cilji in nato nadaljuj do končnih ciljev. Ne pozabi – cilji morajo biti realni in dosegljivi. Preveč ambicioznih ciljev si ne postavljaj, saj je pogostokrat ravno to vzrok za demotivacijo in potem…odnehamo.

Primer: Če že dolgo časa nisi telovadil/a, si postavi kratkoročni cilj, t.j. 10 minut hoje na dan, 5 dni v tednu, srednjeročni cilj 30 minut hoje na dan, 5 dni v tednu in dolgoročni cilj 5 km na dan, 5 dni v tednu.

2. Naj fizična aktivnost postane del tvojega vsakdana

Če si težko najdeš čas za vadbo, naj te to ne ustavi. Zaradi hitrega tehnološkega napredka tudi na področju vadb, se lahko priključiš vadbi, ki ti bo »vzela« le 2 x 20 minut na teden. Ostale dni, ko ne vadiš v telovadnici pa sam/a poskrbi, da bo tvoje telo deležno telesne aktivnosti – hoja po stopnicah, namesto z dvigalom, vožnja sobnega kolesa med gledanjem najljubših televizijskih programov, izvajanje vaj za moč.

Zakaj je 20 minutna EMS vadba tako učinkovita

3. Vsi si zapiši na papir

Upaš na kakšno kil’co manj? Ali pa več njih? Želiš dvigniti nivo energije? Bolje spati?

Vse svoje želje/cilje si zapiši, zapiši si tudi prednosti rednega gibanja, ki jih opažaš. Enako velja za prehrano. Zapisovanje tvojih prizadevanj in sledenje napredku ti bo sigurno pomagalo, da motivacija ne bo padla.

4. Združi moči s prijatelji, sosedi, sodelavci

Nekateri ljudje najraje vadijo sami pa vendar je za vse tiste, ki občasno potrebujejo motivacijo najbolje, da vadijo z nekom, ki ga poznajo. Sami namreč zelo hitro najdemo izgovor, da trening izpustimo. Če smo za vadbo zmenjeni s prijateljem, sodelavcem… bomo lahko združili oboje, zabavo in korist.

Prijavi se na EMS vadbo v paru

3. Nagradi se

Napredek, dosežen z delom in vztrajnostjo, ti bo dal motivacijo za nadaljevanje poti do zastavljenih ciljev. Seveda je zelo koristno, da se ob uspehu malo pocrkljaš, nagradiš. Nov par čevljev za hojo ali kakšen drug športni pripomoček, bo odlično izhodišče za dobro delo v prihodnje.